Zoals we ook aangeven in de rubriek “Over ons” is lesgeven in het buitenland één van onze diensten.

Van 5 mei tot 15 mei hadden we het genoegen om deze dienst in Beiroet te mogen ontplooien.

We waren te gast bij de heer Katchadourian om te helpen bij het opstarten van de “KOHAR artisanale boekbinderij” gekoppeld aan de KOHAR - bibliotheek. Drie bindsters zullen er instaan voor het bindwerk, het conserveren en restaureren van de collectie boeken over Armeense geschiedenis en Armeense muziek.

Aangeregen binding, Bradel, reinigen van leder, kleine herstellingen aan hoeken en scharnieren, basis van de papierrestauratie en vergulden; het kwam allemaal op tafel tijdens deze intensieve tiendaagse.

Heeft U als groep, school of privépersoon interesse om een cursus op maat in te richten met technieken die wij aanleren, dan komen wij tot bij U. Contacteer ons en wij werken voor U vrijblijvend een voorstel uit.

Kohar Library, Beiroet, Libanon

Boekbinden op locatie in binnen – en buitenland.

Basisvergulden; werken met fileten.

6 zaterdagen telkens van 14u00 tot 18u00.
11, 18, 25 oktober en 8, 15, 22 november 2014.

Vergulden, in de brede zin van het woord, is een moeilijke discipline en daar komt nog eens de hoge kost van het materiaal bovenop! Voor menige binder “de” 2 redenen om zijn of haar boekband “onafgewerkt” te bewaren. Daarom hebben we een programma uitgewerkt waarbij we enkel met fileten werken, zowel om klassieke als hedendaagse ontwerpen te maken.

engramzaterdagen 

Nieuw: engramzaterdagen

Doorheen de geschiedenis zien we dat boekbanddecoraties snel variaties krijgen, hetzelfde is het geval bij de “Cambridge Panel”.

Het meest in het oog springend is dat het nu een ruit is die het centrale paneel vormt in plaats van een rechthoek.  De ruit krijgt op iedere punt een fleuron waardoor het centrale vak meer gevuld wordt dan bij de standaardversie.

Variant op de “Cambridge Panel”.

Statiestraat 40 B-3290 DIEST - 0032 478 11 22 04 - info@boekbinderij-camps.be