Engramzine

Met Engramzine willen we zeker geen periodiek digitaal tijdschrift maken, maar gewoon een plaats creëren voor artikels over boekbanden en hun geschiedenis of de neerslag van hun creatieproces en/of de biografie van de binders.

Er zullen ook artikels komen over het interessegebied van bibliofielen die hier over de vloer komen (vanzelfsprekend enkel na hun toestemming) hetgeen de lezer een blik gunt achter de coulissen van een collectie en de zorg die deze vergt. Engramzine heeft geen vaste verschijningsdata, redactie of strikt omlijnde lay-out.
Wanneer er een nieuw artikel verschijnt wordt er een mail verzonden naar de geïnteresseerden in ons adressenbestand.

Alle artikels van Engramzine verschijnen in het Nederlands, sommige worden vertaald naar het Engels. Wenst U de link naar Engramzine niet meer te ontvangen, laat het ons even weten. Kent U geïnteresseerden voor Engramzine, laat het ons ook weten, we nemen hun emailadres graag op in ons adressenbestand.

Engramzine is momenteel ook te raadplegen via het digitale platform van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience te Antwerpen en het Belgisch Nederlands Boekbanden Genootschap

Domenico Guarnaschelli
Er is weinig bekend over deze Italiaanse binder, maar er wordt onderzoek naar gedaan door Pedro M. Càtedra.
Yapp Binding
Artikel 1 voor het Engramzine van J.-J. Camps. Door Jan Camps, Diest 2011.
12
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie